Skip to content

INBODY WEEGSCHAAL

Inbody 370S Body Composition Analyzer

Bij RVD Personal Training & Coaching werken we met het basismodel van Inbody. Dit apparaat is eigenlijk een luxe weegschaal die lichaamsvet, spieren en lichaamswater etc. meet. De lichaamssamenstelling is een manier om te beschrijven waaruit het lichaam bestaat. Het omvat vet, eiwitten, mineralen en lichaamsvocht. Het omschrijft het gewicht ook nauwkeuriger dan BMI. De analyse van de lichaamssamenstelling geeft nauwkeurig de veranderingen in vetmassa, spiermassa en het percentage lichaamsvet weer. Dit kan helpen bij het inrichten en verantwoorden van diensten als persoonlijke training en algemeen welzijn.

HOE WERKT DEZE WEEGSCHAAL?

Je hoeft alleen op het apparaat te staan en de handelektroden vast te houden. Het apparaat stuurt vanaf 4 kanten een stroompje (te licht om te voelen) door je lichaam. Ook meten we de bloeddruk en lichaamslengte. Dit alles zorgt voor een betrouwbare Health check, en kan er zelfs een eventuele spier disbalans in kaart worden gebracht.

TOEGEVOEGDE WAARDE VOOR RVD PERSONAL TRAINING & COACHING

Door de weegschaal kunnen wij de veranderingen in je lichaamssamenstelling goed volgen. Deze informatie laat zien hoe je lichaam kan veranderen door training en de juiste voeding. Door de Inbody weegschaal kunnen wij onder andere onze voedingsschema’s aanpassen naar wat jou lichaam nodig heeft. Ook worden de trainingen en je doelen erop aangepast om zo nog gerichter te kunnen trainen.

BETROUWBAARHEID VAN INBODY

Inbody wordt over de hele wereld gebruikt door doktoren, personal trainers, professionele atleten en diëtisten. Inbody technologie is anders dan andere apparatuur.

  • Inbody technologie is gebaseerd op direct meten en kan segmentaal meten.
  • Inbody maakt geen gebruik van statische data in het berekenen van waarden.
  • Inbody gebruikt meerdere frequenties.
  • Inbody kan de impedantie van de romp nauwkeurig meten.

Ben jij benieuwd naar je fysieke gesteldheid? Het is bij RVD Personal Training & Coaching ook mogelijk een losse Health Check te doen. Neem contact op en ik help je graag verder.

Book FREE Trial

We know that getting back into fitness is tough! Let us help you achieve your weight boxing workouts.

×